Предимства на доброто климатизиране
 
·         Спасението
 Поддържането на хладно с ефективен климатик е най-доброто средство за предотвратяване заболявания  свързани с топлина, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията .
 
·         По-добро качество на въздуха
Климатиците циркулират и филтрират въздуха, премахвайки замърсителите и плесени от въздуха. Това е особено важно за хората, които страдат от алергии и астма, защото свежда до минимум дразнителите, които предизвикват пристъп. Това важи само ако системата ви се поддържа чиста и филтрите се сменят редовно. В противен случай климатикът може всъщност да допринесе за замърсяване на въздуха в закрити помещения.
 
·        По-малко насекоми и паразити
Филтрите също предпазват от насекоми и са далеч по-ефективни от екрана в отворен прозорец. Насекомите са досадни, но могат да бъдат опасни и за хора с алергии. Една добра климатична система може да ви помогне да запазите домашните любимци от бълхи и кърлежи,
също.
·        Подобрена ефективност на работната сила
Всички сме изпитали умствената мудност, която идва с един ден, който е твърде горещ. Всъщност има научна основа за това. Според статия в някои от таблоидите , енергията, която тялото изразходва, опитвайки се да се охлади, отнема от способността ни да мислим и да разсъждаваме. Когато офисите са климатизирани, хората са в състояние да работят по-добре и да взимат по-добри решения.
·        По-хладни темпераменти
Не само мозъците ни страдат от топлината. Когато живакът се издигне, така се закаляват. Както докато мозъкът ни се забавя, телата ни се ускоряват с повишена сърдечна честота и по-високо кръвно налягане. Всичко това води до по-агресивно поведение, което превръща хладната среда в ключ за поддържане на спокойствие в дома, на работа и на обществени места.
 
·        По-спокоен  сън
Същите физически промени - по-висок сърдечен ритъм и кръвно налягане - които ни ядосват, също могат да го направят до невъзможно да заспим. Един на телесната температура също е критичен фактор за получаване на и поддържане на съня. Прекалено горещата (или прекалено студена) стая пречи на естественото регулиране на температурата, за което лекарите казват, че функционира най-добре между 18.33 °
и 23,89 °  градуса.
 
·        Защитава мебелите
Топлината и особено влажността, която често я придружава, може да предизвика хаос върху мебели от всякакъв вид. Дървесината набира и губи влага с въздуха около нея, което с течение на времето води до деформация. Кожата също абсорбира влагата, което в крайна сметка може да доведе до гниене на този стилен диван. И всяка тъкан е податлива на мухъл, който се размножава бурно във влажна среда.
 
·        Предпазва електронните устройства от прегряване
Почти толкова страшно, колкото и влиянието на топлината и влажността върху телата ни, са щетите, които могат да нанесат на нашата електроника. Телефоните и компютрите, от които зависим ежедневно, могат да претърпят сериозни сривове, когато температурата се покачи, което води до загуба на данни и като цяло по-кратък живот. Ако вашето място на работа включва компютърни сървъри, те могат да бъдат напълно унищожени или поне да понесат големи щети, ако не се поддържат достатъчно хладни.
 
Ние от „Т – Контрол 81“ ЕООД сме готови да помогнем в избора на качествена климатизация която отговаря на всички стандарти.